Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/fs2/40/katankon/public_html/uusisivu/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143
Katankontit – Juhlapäivän julkistus
X

Positiivisuuden posteljooni

Juhlapäivän julkistus

”Tänään on juuri oikea aika muurahaisen lentää kuuhun ja tehdä siellä semmonen taika että namusia sataa suuhun”. Tämä Tiitiäisen satupuusta napattu lausahdus sopii hyvin niin tähän päivään kuin jokaiseen hetkeen. Tässä on osuvasti kuvattu positiivista asennetta ja lause pursuaa elämän iloa.

Olisipa hienoa, jos päivät täyttyisivät ihanista kohtaamisista ja kehuista sekä ilosta ja onnellisuudesta. Tänään äidit saavat kiitosta ja erityiskohtelua, mutta mitä jos meillä olisi jokapäivä päivä, jossa kehumme toisiamme. Mitä jos meillä olisi minun ja sinun kehupäivä?

Muutamia vuosia sitten 10- ja 12- vuotiaat sisarukset keskustelivat keskenään auton takapenkillä, ja sitten nuorempi alkoi  kiusoittelemaan vanhemman uusista hammasraudoista. Puutuin keskusteluun kertomalla, että todennäköisesti myös sinulla on pian samanlaiset raudat ja kysyin, että koska puolestasi olet viimeksi kehunut siskoasi. Tuli hetken hiljaisuus. Sitten sovittiin, että jatkossa joka ilta iltapalalla kerrotaan mitä kivaa on jollekin toiselle päivän aikana sanonut. Ensimmäisinä iltoina kehut tulivat spontaanisti kuten;”iskä, sinulla on kivat farkut”. Pian mukaan tulivat kaverin kehumiset koulussa ja parin viikon jälkeen sain hämmentävän tekstiviestin ollessani työmatkalla. ”Ihanaa, kun vaihdat meille puhtaat lakanat”, oli viestin sisältö. Kyynel silmässä iloitsin, että nyt toisen kehumiset on tullut arkeen ja asia sisäistetty. Nyt voin kysyä milloin tahansa, ja aina tytöt muistavat jonkun ketä ovat sinä päivänä kehuneet. Harjoitus tekee mestarin. Aloitetaan jo tänään!

Kehut, kiitokset ja toisen tarkkaavainen kuunteleminen ovat tärkeässä roolissa kun kohtamme toisiamme. Olipa kyseessä kumppani tai ystävä, työkaveri tai asiakas niin toisen huomioiminen on arvostavaa vuorovaikutusta. Luodaan yhdessä välittämisen palvelukulttuuria, ja juuri siitä on kyse myös Katankonttien asiakaspalveluvalmennuksissa. Uudet nettisivut avataan parhaimpana juhlapäivänä- tänään.  Uusiin sivuihin pääset tutustumaan tästä

 

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *